
Révová vína s přívlastkem
Ryzlink rýnský
víno zelené až zelenožluté barvy, vůně slabě muškátová, připomínající kvetoucí lípu.
Chuť plná, harmonická, nabývá na kvalitě při zrání v lahvi.
Lze doporučit k sýrům, pikantním jídlům, vepřové kotletě nebo rybám.
Rulandské bílé
víno zelenožluté barvy, s jemnou květnatou vůní, plné extraktní chuti, připomínající skývu chleba.
Hodí se k jemným sýrům, ale také k čínským specialitám a pečeným rybám.
Rulandské šedé
víno zlatavé barvy, s typickou chlebovou vůní i chutí, velmi extraktivní.
Doporučuje se k zákuskům a dezertům.
Chardonnay
víno zlatožluté barvy plné extraktivní, kořenité ve vůni i chuti, s výraznou chlebovinkou.
Dosahuje pravidelně cukernatosti pro přívlastková vína.
Tramín
víno zlatožluté barvy s velmi silnou muškátovou vůní, typickým buketem,
kořenité chuti s menším obsahem kyselin.
Dosahuje pravidelné cukernatosti. Podává se ke sladkým pokrmům a dezertním sýrům.
Rulandské modré
nejkvalitnější červené víno barvy červené s cihlově rubínovým odstínem,
s jemnou typickou vůní a harmonickou chutí po sušených švestkách až skořici.
Je vhodné ke zvěřině i k vepřovému.
Révová vína jakostní
Ryzlink vlašský
výrazné jemně kořenité víno s jemnou nevtíravou vůní, svěží chuti, světle zelené barvy s typickou kyselinkou.
Doporučuje se k pečené huse, vepřové pečeni a uzenému masu.
Veltlínské zelené
jemná nevtíravá mandlová vůně, barva zelenožlutá, chuť plná harmonická s příjemnou hořčinkou.
Tato odrůda je velmi rozšířená, uspokojí i náročné milovníky vín.
Doporučuje se k uzeninám.
Neuburské
víno barvy zelenkavé až zelenožluté, s příjemnou vůní připomínající nádech kouře.
Chuť plná, harmonická, jemně kořenitá.
Podává se ke všem příležitostem.
Müller Thurgau
nejrozšířenější odrůda hroznů, víno zelenkavěžluté barvy s typicky jemně
muškátovým buketem, příjemné, harmonické, plné chuti.
Doporučuje se k pečeni, štice nebo candátu.
Sauvignon
víno zelenožluté barvy s typickou vůní po kopřivách, zralých broskvích
nebo až černém rybízu – podle ročníku a polohy, což se projevuje také v chuti.
Vhodný k zeleninovým salátům, bílým masům a rybám.
Modrý portugal
víno velmi jemné, barva světle rubínová, chuť lahodná, sametová, s nižším obsahem tříslovin.
Vhodný k sýrům a vepřové pečeni.
Zweigeltrebe
víno intenzivně červené barvy až do fialova, s extraktivní vůní, v chuti s typickou tříslovinou.
Doporučuje se ke všem tmavým masům.